درنگ: با ۶ مزیت شکلات تلخ را در زیر آشنا می‌شوید.

  • قدرت مغز

آیا امتحان مهم و یا قرار کاری دارید؟ مطالعات دانشگاه ناتینگهام نشان داده خوردن شکلات تلخ می‌تواند ذهن شما را برای مدت کوتاهی- ۲ الی ۳ ساعت- هوشیارتر کند. فلاوانول که یکی از مواد اصلی تشکیل دهنده شکلات تلخ است سبب گشاد شدن رگ‌های خونی شده و باعث می‌شود اکسیژن و خون بیشتری به قسمت‌های اصلی مغز برسد که تاثیرات چشمگیری برای جلوگیری از خستگی و علائم پیری دارد. این مطالعه با دادن نوشیدنی کاکائویی سرشار از فلاوانول به داوطلبان آزمایش شد اما شما می‌توانید شکلات بخورید یا از هر خوراکی دیگری که سرشار از فلاوانول است مانند چای سبز یا بلوبری استفاده کنید.

  • تقویت بینایی

هویج را فراموش کنید زیرا شکلات تلخ می‌تواند بینایی را تقویت کند. محققان دریافتند که افرادی که شکلات تلخ با میزان ۷۲۰ میلی گرم فلاوانول کاکائو مصرف می‌کنند بهبود قابل توجهی در عملکرد بیناییشان تجربه کرده‌اند؛ به طور مثال تشخیص حرکت و خواندن کلماتی که تفاوت کمی دارند. به احتمال زیاد علت این امر افزایش مقدار خونی است که به مغز و شبکیه چشم می‌رسد.

  • کاهش التهاب و نفخ

نتایج تحقیقات انجمن شیمیایی آمریکا در سال ۲۰۱۴ نشان داد که بعد از مصرف شکلات تلخ، باکتری‌های خوب در شکم شروع به کار می‌کنند و به اجزای ضد نفخ و التهابی تخمیر می‌شوند که برای قلب شما مفید هستند. آنتی اکسیدان‌ها و فیبر موجود در پودر کاکائو تا زمانی که به روده می‌رسند یعنی جایی که اجزای ان به طور کامل جذب بدن می‌شوند، هضم نمی‌شوند. این امر سبب کاهش التهاب در بافت‌های قلب و رگ شده و ریسک دراز مدت سکته را کاهش می‌دهد.

  • محافظت از پوست

نتایج تحقیقات حاکی از این است که اگر می‌خواهید از پوستتان محافظت کنید می‌توانید علاوه بر استفاده از ضدآفتاب، روزانه مقداری شکلات تلخ بخورید. البته نه هر شکلات تلخی … شکلات تلخ باید به صورت خاصی با حفظ میزان زیاد فلاوانول‌ها تولید شده باشد.

  • کاهش فشار خون

اگر فشار خون شما تنها اندکی بالا است می‌توانید با خوردن تکه‌ای شکلات تلخ در روز به بهبود جریان خون و پایین آوردن فشار خون کمک کنید. پلی فنل کاکائو به کاهش شیوع بیماری فشار خون از ۸۶ درصد به ۶۸ درصد در داوطلبان (۴۴ داوطلب) بین سنین ۵۶ تا ۷۳ سال کمک فراوان کرد. این داوطلبان به مدت ۱۸ هفته روزانه ۶ گرم شکلات تلخ خوردند.

  • افزایش کلسترول خوب (HDL)

پلی فنل موجود در پودر کاکائو و شکلات تلخ ریسک بیماری‌های قلبی را با کاهش کلسترول بد و افزلیش ظرفیت آنتی اکسیدان‌های کلسترول خوب کاهش می‌دهد.

  • آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
  • بله   خیر