درنگ: در کنار اخباری که این روزها خبرگزاری‌ها و رسانه‌های مجازی منتشر می‌کنند، به تدریج باید سراغ اخباری را گرفت که هشدار کارشناسان تغذیه وزارت بهداشت در خصوص مصرف صحیح گوشت قرمز را به دنبال دارد. مسئولان و متخصصان حوزه تغذیه سعی در آگاه ساختن مردم نسبت به نحوه درست خریداری و مصرف گوشت قرمز دارند تا از ابتلا به بیماره کشنده تب کریمه کنگو که سال گذشته در کشور سه فوتی به دنبال داشت، جلوگیری شود.

احتمال فوت افراد درمان شده 

دکتر محمد مهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در خصوص این تب می‌گوید: تب کریمه کنگو یکی از مهم‌ترین بیماری‌های ویروسی است که از حیوان به انسان منتقل می‌شود. این بیماری خطرناک است و فرد مبتلا به آن تا ۳۰ درصد موارد جان خود را از دست می‌دهد حتی اگر درمان شود.

به گفته این مقام مسئول، تب کنگو قابل درمان است ولی باید زود تشخیص داده شود. داروی آن نیز در کشور موجود است و در اختیار تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور قرار دارد. همچنین تشخیص این بیماری ویروسی نیز در آزمایشگاهی مدرن صورت می‌گیرد.

چگونه تب کنگو نگیریم

اما کارشناسان حوزه بهداشت و سلامت چند توصیه خیلی مهم برای افرادی دارند که هر روز در تماس مستقیم با دام هستند. این توصیه‌ها حتی زنان خانه‌دار را هم در برخی موارد شامل می‌شود. جدول زیر را حتما مورد توجه قرار دهید.

ردیف

ویژگی گوشت سالمچگونه تب کنگو نگیریم
۱با مشاهده رنگ‌های سبز، قهوه‌ای، خاکستری و سیاهی که نشاندهنده فساد گوشت است، از خرید یا مصرف آن خودداری کنید.روستاییان هنگام تماس با دام از کندن کنه‌های روی بدن دام خودداری کنند.
۲سطح خارجی گوشت نباید مرطوب یا خیس باشد. لایه لزج و چسبناک روی گوشت دال بر فساد آن است.لباس‌های خود را پس از خروج از اصطبل و محل نگهداری دام‌ها تعویض کنند و دست و صورت خود را با آب وصابون بشویند؛ چراکه دام بیمار خطر انتقال بیماری‌های بسیاری را دارد.

 

۳هیچ گونه بوی غیرطبیعی ترشیدگی، بوی تعفن یا بو دار نباید از آن به مشام برسد و وجود بوی غیرطبیعی در محل اتصال گوشت به استخوان نشانه فساد عمقی است.تا حد امکان افرادی که دامدار نیستند هنگام مراجعت به مناطق روستایی، تماسی با دام نداشته باشند.

 

۴گوشت سالم عاری از خون مردگی، ضربه، قارچ زدگی و کبودی است.دامداران نیز وقتی با دام در تماس هستند از وسایل حفاظتی استفاده کنند.
۵عمر ماندگاری گوشت گوساله و گاو لاشه‌ای تازه در برودت یخچال ۵ روز و در صورت منجمد بسه بندی شده ۱۲ ماه است.پس از پایان کارشان نیز لباس‌ها را تعویض کرده و دست و صورت خود را بشویند.

 

۶شرایط نگهداری گوشت قرمز تازه در یخچال از ۰ تا ۴ درجه و گوشت منجمد در فریزرهای با برودت ۱۸- تا ۲۵- درجه سانتی‌گراد اعلام شده است.استفاده از وسایل محافظتی از جمله دستکش، چکمه و روپوش به هنگام تماس با دام توصیه می‌شود.
۷ممکن است در بیشتر مراکز عرضه و فروش گوشت قرمز، لاشه گوشت‌ها در خارج از مغازه دیده شوند که باید از خرید این گوشت اجتناب کرد چرا که گوشت قرمز در یخچال نگه‌داری می‌شود.

پرهیز جدی از نگهداری دام به خصوص گوسفند و بز در منازل به دلیل آلودگی با ویروس و کنه‌های ناقل آن

مناطق ییلاقی مستعد ابتلا به تب کنگو

احتمال ابتلای افراد به این تب کشنده در مناطق ییلاقی و روستاها بیشتر وجود دارد تا جایی که مدیر کل دامپزشکی استان گیلان به شهروندان توصیه کرده خرید گوشت قرمز از مراکز، فروشگاه‌ها و مغازه‌های متفرقه به‌ویژه در مناطق ییلاقی کار بسیار خطرناکی است.

ضرورت مشاهده مهر دامپزشکی 

توجه مردم به مشاهده مهر دامپزشکی روی لاشه گوشت ضروری به نظر می رسد چون این گوشت‌ها کاملا قابل مصرف هستند.

 

  • آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
  • بله   خیر