درنگ :  آفت دهانی یک بیماری دردناک و عود کننده مخاط دهان بوده که به صورت زخم‌های کوچک و بزرگ، گرد و کم عمق در داخل دهان شکل می‌گیرد. درد ناشی از این مشکل ممکن است تا چند روز فرد را دچار اختلال در خوردن و آشامیدن کند.

برای رهایی از این آفت، چندین راهکار درمانی و البته جلوگیری کننده وجود دارد که در ادامه به علت بروز آن و راه حل‌های آن اشاره می‌شود.

کمبود ویتامین B12، آهن، زینک، روی، فولیک اسید، ‌کلسیم به خصوص ویتامین C نقش موثری در بروز آفت دارد.

افراد مبتلا به آفت باید از غذاهای اسیدی، قندی و همچنین مصرف ادویه‌جات تند اجتناب کنند.

از خوردن غذاهای تند و اسیدی که باعث تحریک زخم‌ها می شود، خودداری کنید.

از نوشابه های گاز دار و فلفل دوری کنید.

میوه ها و سبزیجات مثل لیمو، پرتقال، آناناس، سیب، شکلات، گردو، انجیر، گوجه فرنگی و توت فرنگی می‌تواند باعث ایجاد این آفت‌ها شود.

همچنین رعایت بهداشت دهان و دندان نیز سبب تسریع فرآیند درمان می‌شود.

از دیگر گزینه‌های مفید برای رفع این عارضه دردناک مصرف لبنیات مانند ماست و دوغ است.

اگر آفت‌ از نوع سودایی باشد، برگ ریحان تازه را بجوید؛ این کار را دوبار در روز تکرار کنید، هر بار می‌توانید ۳ تا ۵ برگ ریحان را بجوید.

پیاز را به شکل خام بخورید چرا که به دلیل داشتن سولفور در پیشگیری و حتی درمان آفت دهان موثر است.

کمی پودر زردچوبه را با یک قاشق غذاخوری گلیسیرین مخلوط کنید تا به شکل خمیری درآید و این خمیر را مستقیماً بر روی زخم بگذارید؛ می‌توانید به جای گلیسیرین از آب استفاده کنید.

دندان‌های خود را با ملایمت بیشتر مسواک بزنید، از مسواک نرم و البته نخ دندان استفاده کنید.

نگه داشتن یخ روی زخم‌ها تا زمانی که آب شود، باعث بی‌حس شدن محل و کاهش درد و التهاب خواهد شد.

توصیه اکید به افراد مبتلا به آفت این است که سماق را به‌روی انگشت بمالند و آن را به‌مدت چند دقیقه روی محل آفت نگه‌دارند.

ترکیب عسل همراه با جوش شیرین و زردچوبه همراه با آب نیز سبب بهبود آفت می‌شود.

استفاده از آنتی‌بیوتیک موضعی همچون کلرهگزیدین، بنزیدآمین یا پرسیکا به درمان سریعتر آفت کمک می‌کند.

نوشیدن مایعات با نی در تخفیف درد موثر است.

مصرف مرتب و روزانه ماست پروبیوتیک با محتوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس برای درمان آفت موثر است.