درنگ: به گفته دکتر رضا ملک زاده فوق تخصص گوارش و کبد حداقل ۳۵ درصد تمام سرطان‌ها و بیش از نیمی از سرطان‌های دستگاه گوارش با تغذیه ارتباط دارند. او معتقد است تنها با انتخاب مواد غذایی سالم و مفید می‌توانیم به طور چشمگیری از ابتلا به سرطان پیشگیری کنیم. برای این کار لازم است عوامل مختلف غذایی را که به عنوان تحریک کننده سرطان شناخته شده‌اند، بشناسید:

 عوامل غذایی تحریک‌کننده سرطان

  • چربی‌های اکسید شده مانند روغنی که به دفعات برای سرخ کردن استفاده شده‌اند
  • گوشت قرمز فرایند شده مانند سوسیس و کالباس و گوشت‌های قرمز دودی و نمک‌سود شده
  • نیتریت‌ها و نیترات‌ها (نگهدارنده‌های مواد غذایی که برای ایجاد رنگ صورتی به موادی مانند سوسیس و کالباس اضافه می‌شوند)
  • مواد غذایی کپک زده بویژه سیب‌زمینی، بادام‌زمینی، قارچ و جوانه‌ها
  • آفت‌کش‌ها و سایر مواد شیمیایی مربوط به کشاورزی
  • رنگ‌های غذایی مصنوعی بویژه رنگ‌های قرمز
  • مصرف زیاد الکل به طور مرتب و نوشیدنی‌ها و غذاهای خیلی داغ
  • چاقی و اضافه‌ وزن

عوامل غذایی مهار کننده سرطان

  • فیبر (به وسیله غذاهایی مثل گندم کامل (سبوس دار)، میوه‌ها،‌سبزی‌ها، حبوبات، آجیل و دانه‌ها تامین می‌شود)
  • سبزی‌ها و میوه‌های تازه
  • مواد غذایی غنی از کلسیم و ویتامین
  • مصرف فراورده‌های لبنی کم‌چرب
  • مصرف ماهی و اسید چرب امگا ۳

 تغییرات رژیم غذایی 

  • استفاده بیشتر از میوه و سبزیجات تازه به طوری که روزانه حداقل ۵ وعده میوه و سبزیجات بخورید.
  • به جای نان سفید، تافتون و لواش از نان‌هایی که از آرد کامل گندم تهیه شده مثل سنگک و نان سبوس‌دار استفاده کنید.
  • روزانه حداقل ۶ تا ۸ لیون آب مصرف کنید و مصرف نوشابه‌های گازدار و آب میوه‌های شیرین را به حداقل برسانید.
  • از غذاهای کم‌چرب استفاده کنید و از سرخ کردن غذاها بپرهیزید.
  • چربی گوشت و پوست مرغ را قبل از پختن جدا کنید و از فرآورده‌هایی چون کره، خامه و پنیر پرچرب کمتر استفاده کنید.
  • هفته‌ای دو بار ماهی مصرف کنید و ماهی را جایگزین گوشت قرمز کنید.
  • غذاهای شور را محدود کنید.
  • مصرف غذاهای آماده کبابی و سرخ کرده شدید را به شدت محدود کنید.
  • از غذاهای ‌آماده مثل ساندویچ، پیتزا و کنسروهای آماده استفاده نکنید و به جای آن از غذاهای بخارپز، آب‌پز و غذاهایی استفاده کنید که در حرارت کم پخته شده‌اند.
  • مصرف غذاهای تحریک‌کننده سرطان اگر با مصرف سیگار، چاقی و اضافه وزن همراه باشند، شانس ابتلا به سرطان را به طوری قو‌ی‌تر افزایش می‌دهند.
  • آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
  • بله   خیر