درنگ : مواد غذایی خود را کجا نگهداری کنید: یخچال، کمد غذاها و یا روی کانتر آشپزخانه … این مطلب در این زمینه به شما کمک می‌کند.

  • موز

موز را روی کانتر آشپزخانه بگذارید تا اندکی قهوه‌ای شود … فقط چند روز. اگر را در یخچال بگذارید طی یک یا دو روز سیاه می‌شوند. اگر می‌خواهید بیش از چند روز موزها سالم بمانند آنها را از پوست جدا کرده، در آبلیمو بغلتانید (برای حفظ بافت و رنگ) و در فریزر بگذارید. در این حالت برای چند ماه سالم می‌مانند.

  • عسل

این ماده شیرین در کابینت آشپزخانه خراب نمی‌سود. در یخچال قرار دادنش نیز بدون مانع است و تنها سبب سفت شدن و مصرف سخت‌تر آن می‌شود. با این حال بیشتر افراد معتقدند که عسل در دمای اتاق خوش طعم‌تر است.

  • سیب زمینی

سیب زمینی را در کابینت و یا هر جای دیگری که تاریک و خنک است نگه دارید. نشاسته آنها در یخچال تبدیل به شکر می‌شود و به این معنی است که بافت و مزه‌شان هنگام طبخ تغییر خواهد کرد. همچنین محیط سرد سبب زودتر جوانه زدن می‌شود. نقاط سبز روی سیب زمینی به معنی این است که باید دور انداخته شوند. سیب زمینی پخته یا پوره یا کامل می‌تواند تا یک سال در یخچال بماند.

  • نان

نان حتی اگر بیش از ۴-۲ روز نماند بهتر است روی کانتر آشپزخانه نگهداری شود. هوای خشک داخل یخچال سبب می‌شود مزه ماندگی بگیرد. اگر نگران کپک زدن هستید می‌توانید نان را در فریزر نگه دارید. اگر خوب بسته بندی کنید ۳-۲ ماه در فریزر می‌ماند.

  • پنیر

بهترین مزه را در دمای اتاق دارد اما همانند تمام محصولاتی که از حیوانات تهیه می‌شوند باید در یخچال نگهداری شود. یک ساعت قبل از مصرف از یخچال خارج کنید. این امر سبب بهبود طعم آن می‌شود.

  • کره

اگرچه قرار دادن کره روی کانتر سبب نرم شدن و سهولت مصرف می‌شود اما باعث می‌شود باکتری زیادی جذب کند. بهترین راه دور نگه داشتن باکتری، قرار دادن کره در یخچال است. در این حالت ماندگاری آن ۳-۱ ماه است. ۳۰ دقیقه قبل از مصرف آن را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید نرم شود. همچنین می‌توانید کره را خوب بسته بندی کرده و ۹-۶ ماه در فریزر نگه دارید.

  • قهوه

گرما، نور، رطوبت و هوا از دشمنان قهوه هستند. بهتر است هر بار به میزان مصرف ۲-۱ هفته بخرید. قهوه را در ظرفی که در آن هوا نفوذ نمی‌کند بریزید و در مکانی خنک و تاریک در آشپزخانه قرار دهید.

  • روغن زیتون

روغن زیتون می‌تواند ۹-۶ ماه پس از باز شدن در کابینت بماند. نور و هوا برای آن زیان اور است پس سعی کنید روغن زیتون را در ظرفی کاملا بسته ریخته و در جایی خنک و تاریک قرار دهید. اصلا آن را در یخچال قرار ندهید زیرا سبب تغییر رنگ و جامد شدن آن می‌شود.

  • ادویه‌های خشک

ممکن است قرار دادن ادویه‌های خشک کنار گاز دسترسی را آسان‌تر کند اما نور مستقیم و گرمای ناشی از گاز خیلی زود به مزه ادویه آسیب می‌زند. در معرض هوا قرار دادن ادویه نیز همین تاثیر را روی آنها می‌گذارد. ادویه را در محفظه‌های خالی از هوا ریخته و در محیط تاریک و خنک نگهداری کنید. در این حالت تا یکسال قبل مصرف خواهند بود.

  • سبزیجات تازه

به محض خرید سبزیجات و رسیدن به خانه در یخچال بگذارید. ساقه‌ها و برگ‌های پلاسیده را جدا کنید. سبزیجاتی مانند ریحان که زود پلاسیده می‌شوند را به صورتی که ساقه‌هایشان پایین باشد در لیوان آب قرار داده و روی برگ‌هایشان کیسه فریزر بکشید سپس در یخچال قرار دهید.

  • غلات صبحانه

غلات صبحانه ۳-۲ ماه در کابینت تازه می‌مانند. پس از هر بار مصرف در بسته را تا کنید تا ترد بماند یا در محفظه بدون هوا قرار دهید. هدف، دور نگه داشتن از رطوبتی است که سبب نم کشیدن و خراب شدن آن می‌شود.