تندرستی » طبق آمار وزارت بهداشت سالانه حدود 7 هزار و 600 مورد جدید مبتلا به سرطان پستان تشخیص داده میشود که با در نظر گرفتن کم شماری منطقی که در سیستم ثبت معمولا وجود دارد میتوانیم برآورد کنیم که سالانه حدود 10 هزار مورد جدید ابتلا به سرطان پستان در کشور ثبت میشود. در این گزارش به برخی زنان مشهوری اشاره میکنیم که به دلیل تاخیر در روند درمان نتوانستند از چنگ این بیماری جان سالم بهدر ببرند.
درنگ : ماه اکتبر در تقویم جهانی و در سراسر دنیا با نام روبان صورتی و سرطان پستان، شایع ترین سرطان زنان پیوند خورده است. کشندهترین عاملی که در طی سالهای اخیر جان هزاران زن را گرفته است. در حال حاضر بر طبق اطلاعات اعلام شده سالانه بیش از ۸ هزار زن ایرانی مبتلا به سرطان پستان میشوند. متاسفانه آمار ابتلا به حدود سن ۳۰ سال تقلیل پیدا کرده است. اما چرا چنین اتفاقی میافتد؟ چرا با وجود اینکه زنان از این بیماری کشنده اطلاع دارند باز هم برای تستهای تشخیصی و غربالگری دیرتر از زمان معمول به مراکز درمانی و پزشکی مراجعه میکنند؟
ترس از نام بیماری سرطان، هزینههای درمان، نا آشنا بودن با شیوههای معاینه ماهیانه در منزل و عواملی مانند این موارد از مهمترین دلایل پیشرفت این سرطان زنانه است. گاهی تنها با برداشتن عضو آسیب دیده به صورت کامل میتوان جان بیمار را نجات داد و گاهی با درگیر شدن سایر بافتهای بدن امید به بهبودی کاهش پیدا میکند.
به نظر میرسد علاوه بر خدمات وزارت بهداشت برای اطلاع رسانی و مشارکت زنان، در سطوح مختلف مانند حضور همدلانه هنرمندان و سینماگران بتوان به درمان به موقع و شفاف سازی این بیماری قابل درمان کمک کرد.

درباره اوتیسم، امور خیریه، آزادی زنان دارای جرایم غیر عمد و … کمپینهای بسیار خوبی با مشارکت مردم و هنرمندان در سالهای اخیر شکل گرفته که نتایج بسیار مثبتی داشتهاند. هم چنین حضور در تبلیغهای رنگارنگ برندهای مختلف که در مواردی تا مزر جتجالی شدن پیش رفته و به صورت همهگیر در رسانههای اجتماعی دیده شده است از دیگر فعالیت برخی هنرمندان خانم کشورمان بوده است اما این روند و فعالیت درباره سرطان پستان اصلا دیده نشده است.
تنها مشارکت و اطلاع رسانی که در مورد سرطان پستان در سالهای اخیر توسط هنرمندان شکل گرفته است ، مربوط به دو سال پیش و با حضور آزاده نامداری به عنوان سفیر کمپین حمایت از بیماران سرطان پستان بوده که فعالیتهای این کمبین نیز از دو سال بیش تاکتون اگر وجود داشته رسانهای نشده اند.
هنوز هم نگاه کردن به چشمهای پروفسور مریم میرزاخانی و دنیاهای ناشناختهای که او میتوانست در عرصه ریاضیات کشف کند غم انگیز است. حتی در اخبار تلویزیون به نام بیماری او اشاره نشد ولی حقیقت ماجرا این است که وی نتوانست از بیماری سرطان پستان جان سالم به در ببرد.

هما روستا هم از مبتلایان به سرطان پستان بود که با همه تلاشهایی که برای درمانش انجام شد، نتوانست از آن جان سالم به در ببرد.

سوزان سانتاگ نویسنده، نظریه پرداز و فعال اجتماعی دوره مهمی از زندگیاش به جدل با عوارض سرطان پستان گذشت.

اوریانا فالاچی یکی از تاثیر گذارترین زنان قرن بیستم در سال ۱۹۹۲ برای درمان سرطان پستان زیر تیغ جراحی رفت.

اینگرید برگمان در سال ۱۹۸۲ و در سن ۶۷ سالگی براثر بیماری سرطان پستان که هشت سال با آن درگیر بود درگذشت.
