درنگ: موزیک و سینما و خنده و … را فراموش کنید، زبان بین‌المللی «پنیر» و انواع غذاهایی است که با آن طبخ می‌‎شوند. جالب است بدانید بیش از چیزی که فکرش را می‎کنید در دنیا پنیر وجود دارد. در این مطلب شما را با چند نوع غذای بین‌المللی که اصلی‌ترین ماده تشکیل‌دهنده‌اش پنیر است، آشنا می‌کنیم:

آجارولی خاچاپوری | گرجستان

یکی از مشهورترین و محبوب‌ترین غذاهای گرجستان که با خمیر پیتزا، موزارلا، پنیر میکس فتا و تخم مرغ زده شده درست می‎شود. نوعی نان شبیه به قایق که لانه‌ای برای نیمروی شماست.

 

آجارولی خاچاپوری | گرجستان

 

الیگو | فرانسه

با وجود این که فرانسه یکی از مکان‌هایی است که پنیرهای فراوانی دارد، الیگو یکی از غذاهای این کشور است که کمتر شناخته‌شده است. غذایی که ماده اصلی‌‎اش پنیر است. یک طرف این غذا پوره سیب زمینی و طرف دیگر پنیر مشهور «رکلت» بلژیکی است (پنیری سنگین از شیر گاو که به شکل چرخ و وزن ۶ کیلوگرم است، یک سمت آن را روی حرارت گرفته و وقتی نرم شد با چاقو روی آن می‎کشند تا بخشی از آن جدا شود). هم می‎توان آن را میکس کرد و هم می‌توان پوره و پنیر را جداگانه میل کرد.

 

الیگو | فرانسه

 

کززپتسل | اتریش

هر نوع ماکارونی با پنیر مورد استقبال قرار می‌گیرد. این غذا یکی از انواع اتریشی / آلمانی آن است که شبیه به کوفته نودل است و روی آن پیاز خلال سرخ شده وجود دارد. پنیر آن هم می‌تواند پنیر سوییسی «امنتالر» یا «گرویر» (نوعی پنیر زردرنگ فرانسوی / سوییسی که طعم شیرین و نمکی می‌دهد) باشد.

 

کززپتسل | اتریش

 

کروکه مادام | فرانسه

این ساندویچ سنتی فرانسوی پر از پنیر گرویر است و داخل آن سس «بشامل» (نوعی سس سفید حاوی انواع سبزیجات) و تخم مرغ نیمرو است.

 

کروکه مادام | فرانسه

 

ساگناکی | یونان

پنیر گریل شده با نان! این غذا فقط پنیر سرخ شده است و برای طبخ آن باید پنیر را تا زمانی که طلایی رنگ شود بپزیم. البته رستوران‌ها معمولا گوجه فرنگی هم به آن اضافه می‌کنند و گاهی غذای دریایی را هم در کنار آن سرو می‌کنند.

 

ساگناکی | یونان

 

رکلت | سوییس

این پنیر در نیویورک بسیار محبوب شده است آنقدر که رستوران‌هایی با این نام هم باز شده‌اند. این پنیر روی هر نوع کباب می‌تواند ریخته شود، حتی روی سبزیجات و سیب زمینی.

 

رکلت | سوییس

 

هالومی | قبرس

هالومی در کشورهای دیگر هم بسیار مشهور شده است. در این غذا پنیر به اندازه‌ای گرما داده می‎شود که آب نشود و حالت سرخ شده داشته باشد. بعد می‎توان آن را در ساندویچ یا روی سالاد میل کرد.

 

هالومی | قبرس

 

پانزروتی | ایتالیا

مثل کالزونه، پانزروتی هم غذایی از جنوب ایتالیا است که خمیر آن با پنیر موزارلا و سس گوجه فرنگی است. تفاوت این است که کالزونه در تابه طبخ می‎شود و پانزروتی سرخ شده است.

 

پانزروتی | ایتالیا

 

پائو د کوئیجو | برزیل

بعد از خوردن این پنیر بعید است دوست داشته باشید نوع دیگری از غذاهای سر میز را امتحان کنید. این توپ‌‎ها خمیری هستند و داخل آن پر از پنیر پارمسان است.

 

پائو د کوئیجو | برزیل

 

پیروگی پنیری | لهستان

این غذا با حرارت دادن به نوعی پنیر سوییسی البته به طوری که نیمه ذوب شود طبخ می‎شود و روی آن را با انواع سوسیس و کالباس‌ها و سبزیجات تزئین می‎کنند.

 

پیروگی پنیری | لهستان

 

پرووولتا | آرژانتین

هنر آشپزی آرژانتین با پنیر ۴ ماهه نیمه سفت «پروولونه» ایتالیایی همراه است. چند نوع طبخ دارد، هم می‎توان آن را روی سیب زمینی ریخت و هم می‌‎توان انواع خوراکی‌ها را روی آن ریخت.

 

پرووولتا | آرژانتین

 

پوتین | کانادا

این غذا مخصوصا در ایالت کبک زیاد دیده می‌شود و دلیلش سرمای هوا است. چیزی شبیه به سیب زمین سرخ شده که البته به جای سیب زمینی پنیر سرخ می‌‎شود.

 

پوتین | کانادا

 

ریربیت | ولز

یکی از مشهورترین غذاهای ولزی است. ساندویچی پر از پنیر با سس «ووسترشایر» و خردل.

 

ریربیت | ولز

 

گبکنر | آلمان

پنیر «کامامبر» سرخ شده که با سس کرنبری سرو می‎شود. این غذا و پنیرش در امریکا یافت نمی‎شوند چون استفاده از شیر خام در این کشور غیرقانونی است.

 

گبکنر | آلمان

مدیانوکه | کوبا

ساندویچی شامل پنیر سوییسی، ژامبون، گوشت خوک و ترشی که نان آن هم مخصوص کوبا و نوعی نان با خمیر تقریبا شیرین است.

 

مدیانوکه | کوبا