درنگ: معمولا آمریکایی‌ها همه مواد خوراکی را در یخچال و فریزر قرار می‎دهند، حتی آن‌هایی که قرار دادنشان روی اپن آشپزخانه هم بلامانع است. اما خبری به گوششان رسیده که نگرانشان کرده است. اروپایی‌ها معتقدند تخم مرغ‌ها را نباید در یخچال و فریزر نگه داشت. کدام فرضیه درست است؟

سالمونلا نوعی باکتری است که می‎تواند به راحتی غذاها را مسموم کند. این باکتری در مزارع رشد می‎کند و به پوست تخم مرغ منتقل می‎شود.

در گذشته مردم تخم‌مرغ‌ها را با آب گرم، شامپو و صابون می‎شستند. با این کار هر باکتری و کثیف احتمالی از بین می‎رفت. اما به غیر از آن پوششی خاص که روی پوست تخم مرغ وجود داشت هم از بین می‎رفت. پوششی که باعث ماندن آب و اکسیژن داخل تخم مرغ می‎شود. در نتیجه زودتر خراب می‏‎شود و باکتری‌های بیشتری داخل آن رشد می‎کنند.

اروپایی‌ها روش‌های دیگری دارند. آن‌ها در اولین قدم شوینده‌های خاصی برای شستن تخم مرغ تولید کردند که فقط باکتری‌های روی پوست را از بین می‎برد و برای مرحله بعد شروع کردند به واکسینه کردن مرغ‌ها که باکتری سالمونلا را از بین می‎برد. با این دو اقدام سلامت تخم‎مرغ‎های اروپا نسبت به سایر نقاط دنیا بهتر شد. جالب است بدانید در سال ۲۰۰۰ مسمومیت تخم مرغ برای امریکایی‌ها ۷۹ هزار مورد و برای اروپایی‌ها ۸ هزار مورد گزارش شد.

  • آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
  • بله   خیر