درنگ :  یک نانوایی در توکیو در شرایطی ۷۴ سال قدمت دارد که در تمام این مدت تنها دو نوع نان برای فروش داشته است. پلیکان در منطقه جنوبی توکیو به نام آساکوسا قرار دارد و از زمان شروع به کار ۴ مالک داشته و در تمام این مدت نوع و سبک کارش تغییر نکرده است.

  ۱۰ سنت عجیب ژاپن که گردشگران باید رعایت کنند | نحوه غذاخوردن، مهمانی و حمام رفتن
  فیلم و تصاویر هتل روباتیک ؛ یک دایناسور خوشامد می‌گوید | عروسکی که هم اتاق شماست!
  فیلم | ترزا می در مراسم صرف چای در ژاپن

 

در بهار و پائیز که معمولا نانوایی‌های ژاپن شلوغ‌تر هستند، مشتریان پلیکان در صورتی که درخواست‌هایشان را رزرو نکنند به سختی می‌توانند چیزی برای خریدن پیدا کنند

 

این نانوایی دو محصول به نام تکه نان سفید و رول شام دارد. فروش روزانه آن بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ نان سفید و ۴ هزار رول شام است

 

پلیکان نان مصرفی ۳۰ درصد از کافی‌شاپ‌ها و رستوران‌های توکیو را تامین می‌کند

 

ریکو واتانابه چهارمین مالک این نانوایی است و ۳۰ کارمند دارد. او بعد از به پایان رساندن تحصیلات دانشگاهی کارش را در نانوایی آغاز کرد

 

وانتابه می‌گوید: «ما تنها دو نوع آرد داریم و دانستن این که نان‌هایمان چطور پخته می‌شوند هم کار سختی نیست. اما سختی کارمان این است که هر روز سعی می‌کنیم کیفیتمان را حفظ کنیم»

 

بعد از جنگ جهانی دوم ژاپنی‌ها بیشتر از قبل به خوردن نان تمایل پیدا کردند. در نتیجه تعداد نانوایی‌ها بیشتر شد. در اواخر دهه ۸۰ تقریبا همه حرفه‌‎ها به خاطر شکوفایی اقتصادی ژاپن حال و روز خوبی داشتند اما پلیکان روزهای سختی را می‌گذراند

 

در اواسط دهه ۹۰ و بعد از فروپاشی اقتصادی بود که دوباره تمایل به خرید نان‌های پلیکان بیشتر شد. ریکو می‌گوید: «آن روزها که اقتصاد خوب بود هیچ کس دوست نداشت نان‌های معمولی ما را بخرد». این نانوایی مشاوری به نام میتسو هوزومی دارد که در موفقیت آن نقشی چشم‎‌گیر داشته است

 

این نانوایی حالا سوژه فیلم یک فیلم‌ساز در ژاپن هم شده که گفته می‎شود در ماه اکتبر به نمایش درخواهد آمد. نام این فیلم «پلیکانی ۷۴ ساله که نان می‌فروشد» است و کارگردانی آن به عهده شونتارو اوچیدا است

 

یکی از مشتریان پلیکان می‌گوید: «نان چیز خاصی نیست، اما در زندگی روزانه من نقش چشم‌گیری دارد و کیفیت نان‌های پلیکان در هیچ نانوایی دیگری یافت نمی‌شود»