درنگ:  به گفته خانم اِفا مولر رئیس سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل حشرات منابع غنی تغذیه‌اند و ۲ هزار نوع حشره در سراسر جهان را می‌توان در رژیم غذایی انسان‌ها وارد کرد. هم اکنون دو میلیارد نفر در سراسر جهان حشرات را به عنوان تغذیه‌ای محبوب به حساب می‌آورند.

بیشتر مردم در آسیای شرقی به عنوان یکی از خوراکی‌های محبوب به حشرات نگاه می‌کنند. در ویتنام اگر قرار باشد یک سوغات به نسبت گران و خاص تهیه کنید آنها آبنبات‌های عقربی، کرمی، جیرجیرکی و سوسکی را پیشنهاد می‌کنند. جالب است بدانید که نوع عقربی آن با سمی‌ترین نوع عقرب تهیه شده است و هر کدام از آنها بین ۱۵ تا ۳۲ دلار هزینه دارند. سمی بودن این حشرات به طور کلی با مرگ آنان از بین رفته و مشکلی برای شما پیش نمی‌آید.


آشپز «چوکچی» یکی از معروف‌ترین آشپزهای روسی است که در وبلاگ خود با اشاره به این آب‌نبات‌های عقربی نوشته است: «وقتی ۵ سالم بود عمویم که تازه به ایتالیا سفر کرده بود روی سالاد گوجه و ریحون من که همیشه مادرم آن را با سس انار درست می‌کرد، روغن زیتون ریخت… نمی‌تونم بگم که چقدر تجربه بدی بود. حالم بد شده بود وقتی بوی زیتون رو احساس می‌کردم. آن موقع خیلی خوردن زیتون و روغن زیتون مرسوم نبود، برای همین هم واقعا تجربه غیرقابل باوری بود ولی حالا بعد از ۶۰ سال من تمام غذاها رو با روغن زیتون درست می‌کنم و احساس می‌کنم هیچ غذایی بدون زیتون کامل نیست… برای همین هم نباید به خوردن حشرات خیلی عجیب نگاه کرد. این حشرات اکنون در کشورهای مختلف به عنوان منوی روزانه مصرف می‌شوند و ممکن است نسل‌های بعدی ما هیچ وقت سالاد سزار را بدون جیرجیرک سرخ شده تصور نکنند.»

در هر حال برای حتی تصور این قضیه هم ترسناک و چندش‌آور است؛ نظر شما چیست؟

خوردن حشراتی مانند ملخ، جیرجیرک و سوسک طبق نظر مراجع عظام چه حکمی دارد؟

طبق فتوای آیت الله خامنه ای به طور کلی خوردن حشرات حرام است ولی معالجه با چیزهاى حرام در صورتى که یقین داشته باشد بیمارى قابل علاج بوده و علاج هم منحصر در استعمال آن است، به مقدار رفع ضرورت جایز است. آیت‌الله مکارم شیرازی نیز معتقد است که تنها ملخ به شرط آنکه آن را زنده بگیرد و در دست بمیرد مجاز بوده و خوردن سایر حشرات جایز نیست.

  • آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
  • بله   خیر